Az új világrend – konferencia meghívó

A 21. század egy egészen új geopolitikai valóságot teremtett: az egypólusú világot, amely a Szovjetunió összeomlása után jött létre, és amelyet minden szinten az Egyesült Államok dominálta. Azonban az elmúlt évtizedekben új nagyhatalmak emelkedtek ki – vagy tértek vissza – a nemzetközi politikába. Rendkívüli gyorsasággal fejlődő Kína és India, az ASEAN blokk, Oroszország, illetve Brazília, amely Dél-Amerika vezető nagyhatalmává próbál válni – mindannyian helyet kérnek maguknak a globális politika döntőasztalánál. A tavalyi konferencia fő témája – a nemzetközi intézmények szerepe – után, az idei fórumunk fő fókuszában az “integráció és multipolaritás” áll.

A konferencia a következő kérdésekre keresi majd a válaszokat: beszélhetünk-e még az egypólusú világról? Visszatérhet-e még a bipoláris világ (új felállásban), vagy egy multipoláris világ kialakulásának vagyunk a tanúi? Válhatnak-e a kisebb államok az USA geopolitikai kihívójává regionális blokkokba tömörülve? Mi lehet a Közép- és Kelet-Európa és a Visegrádi Négyek szerepe a (potenciálisan) multipoláris világban?

A következő témákra fókuszálunk:

  1. A regionális integrációk geopolitikája
  2. A Visegrádi Négyek szerepe a változó világrendben

A konferencia időpontja: November 8., 2018, csütörtök (08:30-16:00)
Konferenciahelyszín: Gerbeaud House – 1051 Budapest, Vörösmarty tér 7-8.

  • Kérdéseket gyűjtünk a konferencia előadóihoz! A kérdéseit felteheti előre a www.sli.do weboldalon a #newworld csatornát használva! Írja bele a kérdésen kívül a pontos témát és az előadót, akihez a kérdést intézi.
  • Ossza meg a tudást! A legaktívabb Twitter felhasználók, akik a konferencia fő gondolatait osztják meg a twitteren, egy ajándék könyvcsomagot kapnak a Pallas Athéné Könyvkiadó legújabb könyveiből. Használja a @paigeo_geopol  és #newworldorder tag-eket a twitter üzeneteiben a részvételért!
  • További részleteket tudhat meg a konferenciáról vagy értékelheti az előadásokat az Eventee applikáció segítségével az Android -on vagy az App Store -ban.

A konferencia angol nyelven zajlik. A konferencia nyitott és ingyenes, de regisztrációhoz kötött a korlátozott férőhelyek miatt.

Kérem erősítse meg a regisztrációját november 7., kedd éjszakáig.

A konferencia programját itt találja.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

%d blogger ezt szereti: