Egyéb kiadványok

Kelet-Közép-Európai Geopolitikai Vitairat (2018. március)


A vitairatban foglaltak a szerző egyéni véleményén alapulnak, és nem tükrözik a Pallas Athéné Innovációs és Geopolitikai Alapítvány hivatalos álláspontját.

BUD – Budapest Vízió 2020 (2015. június)

Budapest egyre gyakrabban válik nemzetközi összehasonlítások tárgyává, hiszen a globalizálódó világ játékosaként izgalmas lehetőségei egyre nagyobb nemzetközi érdeklődést hoznak számára. Ám fővárosunk nem csak saját magáért felel, hanem mint Magyarországnak és bizonyos mértékben a Kárpát-medencének a globális kapuja, az egész térség dinamizálásának egyik kulcstényezője. Budapest nemzetközi szerepvállalását azonban számos tényező befolyásolja, miközben erős nyomásnak van kitéve, hiszen a világ várostérségei között éles verseny zajlik.

Milyen szerepeket vállaljon fel és milyen pozíciókra törekedjen a magyar főváros? Milyen társadalmi és környezeti feltételeknek kell megfelelnie, hogy a világszerte érvényesülő koncentrált nagyvárosi feszültségeit (közlekedés, légszennyezés, társadalmi elidegenedés) kezelni tudja? Hogyan legyen a „Budapest miliő”, az innovációt és a tudást mágnesként vonzó közeg? Milyen városstruktúra tudja mindezeket a követelményeket hatékonyan szolgálni? És mindezekben mi az egyedi, a sajátságosan Budapesti karakter? A vitairat ezekre a kérdésekre keresi a választ, egyben egy olyan ötlettárnak is tekinthető vízió az újdonságok mellett sok korábbi és jelenlegi elképzelésre, stratégiára és a nemzetközi jó példákra is építve sorakoztat fel ötleteket és lehetőségeket a főváros és térsége számára.

TOP 10 – Magyarok a világ élvonalában

“TOP 10 – Magyarok a világ élvonalában” kiadványunkban bemutatjuk azokat a magyar tehetségeket, akikre büszkék vagyunk, akik jó példáikkal önbizalmat és ihletet adhatnak a jelenkor fiataljainak. Mert „mi magyarok képesek vagyunk Európa és a világ legjobbjai közé kerülni!”

Válogatásunk, az elmúlt 3 év magyar sikertörténeteiről ad áttekintést a gasztronómia, a sport, a kultúra, a turizmus, a technológia, valamint a tudomány tématerületein, rámutatva olyan részszegmensekre is, amelyek a nagyközönség előtt általában rejtve maradnak, hiszen a magyarok sokszor olyan új utakat keresnek, amelyek egyediek és különlegesek a világban. Ahogy száz évvel ezelőtt a Kárpát-medencében született feltalálóink, Nobel-díjasaink, világraszóló sportolóink és művészeink, úgy most a 21. század fiatal tehetségei bizonyítják, hogy együtt mire vagyunk képesek. Jöjjenek tehát azok a világraszóló magyarok, akik az elmúlt időszakban színesebbre festették a világhálót, és a 21. század megismerésének térképét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük