PAGEO Kutatóintézet

pageo_research

A Pallas Athéné Geopolitikai Kutatóintézet 2015 tavaszán jött létre azzal a céllal, hogy megteremtsük Magyarországon a geopolitika, mint tudományterület kutatási alapjait. Indulásunk óta kutatóink több, mint 600 cikket és tanulmányt tettek közzé. Szeretnénk hinni abban, hogy mindezek hozzájárultak a magyar tudományos élet fejlődéséhez, illetve a hétköznapi tudásteremtést segítették elő. Cikkeinket a www.geopolitika.hu szakmai weboldalon tesszük közzé, amelyet 2016 nyarán indítottunk. Tanulmányaink és összefoglalóink másik része a Magyar Nemzeti Bank és a magyar kormányhoz kötődő szakmai munkacsoportok munkáját segíti. 2017. márciusától indítottuk el az angol nyelvű oldalunkat is, amelyen a tanulmányainkat angolul is publikáljuk a nemzetközi partnereink felé.

Felismerve a kelet-ázsiai térségben rejlő, egyre növekvő potenciált, a PAGEO Kutatóintézetének fókuszában Kelet-Ázsia hat országa áll: Kína + Hongkong, Japán, Dél-Korea, India, Szingapúr és Indonézia. Ez az a térség, amely az elmúlt évtizedben a legsikeresebb átalakuláson esett át, és amely 2010-ben Ázsia GDP-jének a 87 százalékát, és lakosságának a 78 százalékát adta.

Kutatóink a fókuszban lévő országokra specializálódnak, és mindannyian tökéletesen beszélik az adott ország nyelvét. A Kutatóintézet szakmai tudásbázisát e mellett hazai és régiós külső munkatársak munkájával, és a hozzánk Kelet-Ázsiából a „visiting fellow program” keretében érkező kutatók tudásával igyekszünk emelni. A célunk az, hogy Kelet-Ázsiára fókuszálva Közép-Kelet Európa egyik legjobb kutatóintézetét építsünk fel, és felkerüljünk a világ legjobb, leginnovatívabb kutatóintézetek térképére.