Konferencia a Kína és a kelet-közép-európai régió országainak kapcsolatairól

A kelet-közép-európai régió országai és Kína diplomáciai és gazdasági kapcsolatáról rendeztek konferenciát a Bölcs Várban. A rendezvényen hat ország képviselői vettek részt.

„Bilateral Relations in the Changing World – 70 years of the establishment of diplomatic relationship between China and some Central and Eastern European Countries” címmel rendezett közös konferenciát a China-CEE Institute, valamint a Pallas Athéné Innovációs és Geopolitikai Alapítvány (PAIGEO) 2019. szeptember 6-án a Bölcs Várban, a magyar-kínai diplomáciai kapcsolatok hetvenedik évfordulója alkalmából.

A rendezvény tartalmasan, a partnerség és a kölcsönös megértés előmozdításának jegyében zajlott. Színvonalát emelte, hogy Chen Xin, az Institute of European Studies igazgató-helyettesének és a China-CEE Institute elnökének, valamint Csizmadia Norbert, a PAIGEO kuratóriumi elnökének nyitó gondolatai után H. E. Duan Jielong kínai nagykövet mondott beszédet.

Az előadók hat országból, Kínából, Csehországból, Lengyelországból, Romániából, Albániából és Magyarországról érkeztek, hogy két panel keretében ismertessék kutatásukat. A délelőtt folyamán Kína és néhány közép-kelet-európai ország bilaterális kapcsolata került fókuszba, míg délután a többszintű kapcsolatoké volt a főszerep, mindkét esetben több aspektusból megközelítve.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

%d blogger ezt szereti: