PAGEO – Policy Brief III. – ASEAN summit 2016

2016 szeptember 6-8. között Laosz fővárosában Vientiánban került lebonyolításra a 28. és a 29. ASEAN Summit.  A tanácskozásokon a délkelet-ázsiai országok vezetői mellett Kelet-Ázsia és a csendes-óceáni térség nagyhatalmai is részt vettek. A kompromisszumra való törekvés ellenére több fontos kérdésben is megállapodás született, habár a Dél-kínai-tengerhez hasonló kényes kérdésekben ezúttal sem kerültek közelebb a felek a megoldáshoz.

PAGEO – Policy Brief 03 – ASEAN summit 2016

2 thoughts on “PAGEO – Policy Brief III. – ASEAN summit 2016

 • szeptember 21, 2016 at 1:33 du.
  Permalink

  Kedves Kollégák,

  Nem tartom szerencsésnek, hogy miközben az ASEAN csúcsértekezlettel foglalkoznak a két nappal korábban szeptember 4-5-én megrendezett G20 csúcsértekezletről nem jelentetnek meg hasonló publikációt. A csúcsértekezletről a közlemény mellett, egyéb szakmai anyag is megjelent, amelyek az Interneten hozzáférhetők az alábbi címen:
  http://www.g20.org/English/Documents/Current/

  Reply
  • szeptember 21, 2016 at 2:32 du.
   Permalink

   Kedves Ferenc,

   Köszönjük szépen a hozzászólását!
   A téma kiválasztásánál a fő szempont az volt, hogy miközben a G20-as csúcsról a nemzetközi sajtó mellett a hazai média is részletesen beszámolt, addig az ASEAN csúcs lényegében észrevétlen maradt a hazai olvasók előtt. Így az írást hiánypótló összefoglalóként is szántuk.

   Üdvözlettel,
   Bendarzsevszkij Anton

   Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

%d blogger ezt szereti: