PAGEO – Policy Brief II. – Háborús fenyegetettség Ukrajnában

Oroszország terrorizmussal vádolta meg Ukrajnát: Moszkva szerint az ukrán titkosszolgálatok a Krími félszigeten terveztek destabilizáló merényleteket 2016. augusztus 7-9 között, amit az orosz nemzetbiztonság, az FSZB sikeresen hárított. Bizonyíték nincs, de mindkét fél magas harci feszültségbe helyezte a katonai erőit. Az eszkaláció nehéz helyzetbe hozza az egész kelet-ukrajnai konfliktus rendezését, és akár egy újabb komoly fegyveres konfliktushoz vezethet.

PAGEO – Policy Brief 02 – Háborús fenyegetettség Ukrajnában

Bendarzsevszkij Anton 2010-ben a Pécsi Tudományegyetemen szerezte a diplomáit Média és Kommunikáció és Történelem szakokon (MA), illetve politológiát tanult a Leicester-i Egyetemen (UK). Szakterülete a poszt-szovjet térség – kiemelten Oroszország, Belarusz és Ukrajna – geopolitikája és biztonságpolitikája, gazdasági kapcsolatai és a térség integrációs folyamatai. E témákban a nemzetközi konferenciák rendszeresen meghívott előadója és 2011 óta rendszeres vendége külpolitikai szakértőként a magyar média legfontosabb orgánumainak.

Anton Bendarzsevszkij

Bendarzsevszkij Anton 2010-ben a Pécsi Tudományegyetemen szerezte a diplomáit Média és Kommunikáció és Történelem szakokon (MA), illetve politológiát tanult a Leicester-i Egyetemen (UK). Szakterülete a poszt-szovjet térség - kiemelten Oroszország, Belarusz és Ukrajna – geopolitikája és biztonságpolitikája, gazdasági kapcsolatai és a térség integrációs folyamatai. E témákban a nemzetközi konferenciák rendszeresen meghívott előadója és 2011 óta rendszeres vendége külpolitikai szakértőként a magyar média legfontosabb orgánumainak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

%d blogger ezt szereti: