Megjelent a HUG magazin legfrissebb száma

Megjelent a HUG magazin legfrissebb, 2018. évi I. száma, és immár online is elérhető a 2017. évi IV. szám. A 2016 márciusában indult HUG (Hungarian Geopolitics) magazin egy Magyarországon egyedülálló módon geopolitikai és geostratégiai témákkal foglalkozó folyóirat. A HUG magazinon keresztül a Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány (PAGEO) értékteremtő párbeszédet kíván indítani, mely napjaink mindent átszövő geopolitikai, geostratégiai és geoökonómiai hálózataira összpontosít. Szerzőink nemzetközi szakértők, világhírű professzorok és az új kutató generáció képviselői, akik mind arra vállalkoztak, hogy összegyűjtsék és bemutassák a világszerte számos helyen szétszórva megtalálható, ám mégis összetartozó információmorzsákat.

A 2018-as év első száma egy különleges kiadás, amely az elmúlt két év legérdekesebb cikkeit gyűjtötte össze hat speciális tematikára építve:

  • Geopolitikai-stratégiai gondolkodók és vezetők gondolatai az új világrendről.
  • Az „Egy Övezet Egy Út” kezdeményezés és Közép-Kelet-Európa kapcsolata.
  • Mitől lesznek élhetőek a nagyvárosaink? A globális városok és kreatív városok jövője.
  • Egy új típusú kezdeményezés, melynek eredménye a Kreativitás, oktatás és a kreatív társadalom.
  • Technológiai robbanás: milyen hatással jár ez a mindennapi életünk tekintetében és mit jelent egészében ez a nagy korszakváltás?
  • A Pallas Athéné Innovációs és Geopolitikai Alapítvány által támogatott rendezvények és eredmények

Egy-egy cikk rendszeres olvasóink számára ismerős lehet, mégis ez a más környezet és tematika újra érdekessé és összekapcsoltabbá teszi őket.

HUG Magazin, I. szám, 2018. március

Továbbá online is elérhetővé vált a HUG magazin 2017. évi IV. száma, amelynek első fele főként a kelet-közép-európai térségre fókuszál. Szilágyi István a 157 évvel előtt született Halford John Mackinder által írt és a geopolitika egyik legfőbb tézisének tekintett „Földrajz a történelem kulcsa” című mű alapján vizsgálja, hogy az új világrendben miként alakul Kelet-Közép-Európa jelene és jövője. Ezután Bernek Ágnes egy újfajta geopolitikai gondolkodásmódot vázol fel számunkra, amely egyfajta jövőképet jelenthet a térségnek, mivel arra világít rá, hogy hogyan válhat a közép- és kelet-európai régió a 21. századi eurázsiai szuperkontinens hídtérségévé. Továbbá részletes bemutatásra kerül a Visegrádi csoport 2017/18. évi magyar elnökségének programja. Majd a 2017 novemberében a kínai miniszterelnök budapesti látogatásával párhuzamosan a PAGEO kutatóintézet által megrendezésre került az „Új Világrend” konferencia összefoglalóját olvashatják. Végül bemutatásra kerülnek a kínai-kelet-európai csúcstalálkozó fejleményei, valamint az „Egy Övezet Egy Út” befektetési alapjainak és eddigi beruházásainak az eredményei.

HUG Magazin, IV. szám, 2017. december

Jó olvasást kívánunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

%d blogger ezt szereti: