Euro-Sino Economic Research Award-ban részesült a Pallas Athéné Geopolitikai Kutatóintézet

Az Euro-Sino Economic Research Award díjat Li Zhen, a 2015-ben alapított, budapesti székhelyű European Institute for One Belt One Road Economic and Cultural Cooperation and Development (EUOBOR) elnöke ítélte meg az Alapítvány számára, aki 2016. december 13-án látogatást tett a PAGEO kutatóintézeténél. Li elnök úr a kutatóintézet honlapján közzétett, “Egy Övezet, Egy Út” témában írt elemzéseink révén jutott el a PAGEO-hoz. Az EUOBOR a történelmi és a modern Selyemút tanulmányozását a magyar és az európai döntéshozatal fontos pilléreként ismerte el.

Az EUOBOR Intézet az „Egy Övezet, Egy Út” koncepcióra válaszolva jött létre, hogy az Európai Unió és egyéb európai országok, valamint Kína közös gazdasági és kulturális ügyeinek platformjaként szolgáljon. Az intézet célja, hogy kínai és európai pályázatok bevonásával valósítson meg kutatási projekteket, annak érdekében, hogy elősegítse a kelet-közép-európai államok és Kína (a kínai terminológia szerint 16+1, azaz 16 kelet-közép-európai ország és Kína) együttműködését, az “Egy Övezet, Egy Út” keretében.

A díjat a kínai-európai gazdasági kapcsolatokért kifejtett kutatói munka elismeréseként ítélték meg, megemlítve, hogy a Kutatóintézet 2015-ös megalakulása óta számos, az „Egy Övezet, Egy Út” koncepciója köré épülő tanulmányt jelentetett meg, s aktívan hozzájárult a kínai gazdaság helyzetének és fejlődési trendjeinek közép-európai tanulmányozásához. A kínai állami Xinhua hírügynökség budapesti kirendeltsége is hírt adott arról, hogy az Alapítvány kutatóintézetében folyó munkát a Euro-Sino Economic Research Award-dal díjazták.

Az EUOBOR elnöke 2017. május 22-én adja át a díjat a PAGEO Kutatóintézet vezetőinek és munkatársainak, a European Forum for Belt and Road Cooperation címmel megrendezendő tudományos konferencia keretében. Az esemény alkalmából magas rangú kínai delegáció érkezik Budapestre, Yang Zhenwu, a Kínai Kommunista Párt Központi Bizottságának tagja vezetésével, valamint Wang Yiwei, a Renmin Egyetem Nemzetközi Tanulmányok Intézetének igazgatója és Zhai Kuna Pekingi Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Intézetének igazgatója.

EUOBOR Award

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

%d blogger ezt szereti: