Japan’s Aspirations: Past, Present, Future – Tomohiko Taniguchi előadása

A PAIGEO meghívására március 17-én Magyarországra érkezik Tomohiko Taniguchi professzor úr, Abe Shinzo japán miniszterelnök kabinetjének tanácsadója. Március 19-én kedden a Budapesti Corvinus Egyetem, a Magyar Nemzeti Bank és a PAIGEO közös, GeoLectures előadássorozatának keretein belül ad elő, majd március 21-én csütörtökön, a Bölcs Várban egy nyitott, publikus előadás keretében beszél a japán külpolitika múltjáról, jelenéről és jövőjéről.  

Tomohiko Taniguchi a Keio Egyetem Rendszertervezés és Menedzsment posztgraduális képzésének professzora, doktoriját biztonságpolitikai területen szerezte. Több mint húsz év újságírói tapasztalattal rendelkezik, a londoni külföldi sajtószövetség (Foreign Press Association) egykori elnöke, különböző kutatói ösztöndíjakkal járt a Princeton Egyetemen, a Brookings Institution agytrösztnél és a Sanghaji Nemzetközi Tanulmányok Intézetben is.

Taniguchi úr miniszterelnöki hivatalban betöltött állásának része a külpolitikai beszédek írása Abe Shinzo miniszterelnök úr számára. A Nikkei Business magazinnál eltöltött húsz éves pályafutása után 2005-ben csatlakozott a Japán Külügyminisztériumhoz mint sajtótitkár-helyettes és diplomáciai főigazgató-helyettes. Három évvel később az angol nyelvű sajtó irányába fordulva folytatta karrierjét és beszédeket írt Taro Aso külügyminiszternek, illetve más nemzeti vezetőknek. Több mint 250 alkalommal szerepelt különböző műsorokban a BBC, az Al-Jazeera, a CNN és a CNA adásaiban.

Taniguchi professzor úr magyarországi tartózkodása alatt két helyszínen is nyílt előadást tart:

A Budapesti Corvinus Egyetem GeoLectures előadássorozatának keretén belül 2019. március 19-án kedden 15:30 és 17:00 között, melyre regisztrálni a következő e-mail címen lehet: info.mnbtansz@uni-corvinus.hu

Az Úri utca 21. szám alatt található Bölcs Vár épületében 2019. március 21-én csütörtökön 14:00 és 16:00 óra között, mely időpontra regisztrálni ezen a linken lehet március 19. kedd 18:00 óráig.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

%d blogger ezt szereti: