Geopillanat könyvbemutató

Megjelent Csizmadia Norbert Geopillanat című könyve. A könyv, amely térképek segítségével kalauzolja az olvasót a 21. század globális folyamatiba, november 3-án mutatta be Budapesten Matolcsy György jegybankelnök. A könyv decemberben kerül a boltokba.

Matolcsy György azt hangsúlyozta, hogy a könyv a 21. század egészére ad térképet: a tér és az idő térképét. A szerző új látásmódot ad, eszerint fontos a tér, az idő, a hely és fontos a földrajz, mivel nem lehet megérteni a világot és jó döntéseket hozni geoökonómia és geopolitika nélkül – tette hozzá. A könyv fontos üzenetei között említette, hogy okos városokat, kreatív iparokat kell építeni és meg kell újítani az oktatást, hiszen a világ legjobb száz egyeteme között szerepelnie kell legalább egy magyarnak is.

A Geopillanat című a könyv a legfrissebb elemzések és tanulmányok segítségével keresi a választ arra, hogy kik lesznek a korszak nyertes nemzetei, közösségei, vezetői és hatalmai.

A könyv 100 újszerű térképpel, ábrával és infografikával segít megérteni azokat az összefüggéseket, amelyek a század geopolitikai és geostratégiai döntései mögött állnak. A legújabb földrajzi és közgazdasági összefüggések alapján ad választ arra a kérdésre, hogyan is lássuk előre a globális folyamatokat.

geopillanat-sajtaj-1586-vsz

Csizmadia Norbert bemutatta a Hungarian Geopolitics (HUG) most megjelent harmadik számát is, amelynek központi témája Magyarország és az Új Selyemút kapcsolata. A magazin számai digitális formátumban is elérhetők a www.geopolitika.hu oldalon.

A könyvet gondozó L’Harmattan kiadó vezetője, Gyenes Ádám hangsúlyozta: a Pallas Athéné Alapítványok támogatása fontos a könyvkiadó szakma számára, hiszen manapság a könyvkiadást nem sok pályázat segíti.

A közlemény szerint a speciális útikönyv szerzője, Csizmadia Norbert a Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány kuratóriumának elnöke, geográfus, geoökonómiai szakértő, elkötelezett a geopolitikai szemlélet népszerűsítése iránt.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

%d blogger ezt szereti: