Brazil rektorok magyar munkatársaikkal együtt tartottak konferenciát

Az Európai Tudományos, Oktatási és Kutató Intézet és a Magyar Rektori Konferencia együttműködésében került megrendezésre a Pallas Athéné Innovációs és Geopolitikai Alapítvány támogatásának köszönhetően a „Brazil-Magyar kapcsolatok a felsőoktatás nemzetközivé válásában – Motiváció és döntési szempontok a külföldi egyetem kiválasztásában” című nemzetközi felsőoktatási konferencia 2018. július 6-án Budapesten.

Az esemény résztvevői hazai és főként Brazíliából, valamint Spanyolországból érkező rektorok és egyetemi felső vezetők voltak. A brazil résztvevők a 45 egyetemet összefogó brazil rektori szervezet, a Brazilian Association of Rectors of State and Municipal Universities (ABRUEM), képviseletében látogattak Magyarországra.

A szervezők célja volt, hogy a konferencia megrendezésével felhívják a figyelmet arra, hogy a felsőoktatás valamennyi nemzet gazdaságának versenyképességére is kiemelt hatással bír. Az esemény megszervezésével ráirányították a figyelmet arra is, hogy a magasabb színvonalú oktatás ma már nem csupán egy nemzet felemelkedésének katalizátora, hanem a határokon átívelő oktatási rendszer teremtheti meg az új felfedezések, világraszóló kutatások alapjait.

Az esemény fő célja volt a résztvevő országok felsőoktatási együttműködésének további lehetőségeinek megalapozása, új teret nyitva a közös képzési és kutatási programok kialakításának, az oktatók, a hallgatók és kutatók cseréjének, valamint különböző regionális együttműködési programok fejlesztésének.

https://www.elte.hu/content/erosodo-brazil-kapcsolatok.t.16944

http://www.mrk.hu/2018/07/09/a-brazil-abruem-rektori-delegacioja-magyarorszagon/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

%d blogger ezt szereti: