Mogyorósi Alexandra

Mogyorósi Alexandra 2016-ban a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának nemzetközi kapcsolatok szakán szerzett kitüntetéses diplomát. Szakdolgozatát „A keleti soft power megjelenése Európában az orvostudományon keresztül” címmel írta a hagyományos kínai orvoslásra fókuszálva. Tanulmányait jelenleg a Pázmány Péter Katolikus Egyetem nemzetközi tanulmányok mesterszakán folytatja civilizációs és regionális tanulmányok, valamint kulturális diplomácia specializációval. 2019-ben fél évet fog tölteni a lengyelországi Jagelló Egyetemen Erasmus+ ösztöndíj keretében. Felsőfokon beszél németül és középfokon angolul.

Kutatási területe a közép- és kelet-ázsiai térség, valamint az indiai szubkontinens geopolitikája és biztonságpolitikája, az államok vallási és politikai berendezkedése, külpolitikai törekvése és az abból adódó lehetőségek és kihívások feltérképezése, valamint a nemzetközi gazdasági kapcsolatokban betöltött szerepe. További érdeklődési területe a soft power koncepciója.

Alexandra 2018 májusában csatlakozott gyakornokként a Pallas Athéné Geopolitikai Kutatóintézethez, melynek munkájában 2018 augusztusától Kelet-Ázsia junior kutatóként vesz részt. Ennek keretében elemzéseket, valamint a nemzetközi magazinok, sajtóorgánumok által közzétett hírekből és tanulmányokból heti rendszerességgel sajtófigyelést készít.

– Cikkek – 

Kapcsolat:
E-mail: mogyorosi.alexandra@paigeobudapest.hu