Gere László

Gere László 2009-ben végzett geográfusként, terület- és településfejlesztés szakirányon az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. Az egyetem utolsó féléve alatt gyakornokként, majd a diploma megszerzése után tervező-elemzőként kezdett dolgozni a VÁTI Területi Tervezési és Értékelési Igazgatóságán, a Nemzetközi, Területpolitikai és Urbanisztikai Irodában. Részt vett hazai szintű településtervezési dokumentumok, társadalmi-gazdasági elemzések elkészítésében, valamint nemzetközi kutatási együttműködésekben. 2011-ben a magyar EU Elnökség területfejlesztést érintő témáinak kidolgozásához járult hozzá, ezenkívül pedig számos nemzetközi területfejlesztési hálózattal és intézettel való szakmai kapcsolattartásban is tevékenykedett.

2012-től a Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal tervező-elemzőjeként vett részt a 2014-2020-as európai uniós programidőszak előkészítésében, a Partnerségi Megállapodás kidolgozásában, valamint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program tartalmának összeállításában. Emellett továbbra is dolgozott nemzetközi területen, részt vett a közép-európai demográfiai kérdésekkel foglalkozó ADAPT2DC projektben.

2015-től a Pallas Athéné Innovációs és Geopolitikai Alapítványnál az alapítvány Kutatóintézetének senior kutatójaként végez geopolitikai, geostratégiai tematikus és területi elemzéseket.

2015 őszén kezdte meg PhD tanulmányait a Pécsi Tudományegyetem Földtudományi Doktori Iskolájában, melynek témája az okosvárosok, smart cityk tervezésének társadalmi-gazdasági hatásai.

2016-ban angol-magyar szakfordító-műfordító oklevelet szerzett a Károli Gáspár Református Egyetem szakirányú továbbképzésén.

– Cikkek –

Kapcsolat:

E-mail: gere.laszlo@paigeobudapest.hu

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/l%C3%A1szl%C3%B3-gere-65422639/

MTMT